Kinderfeestje in de natuur Haarlem

Stoere kinderfeestjes in de duinen bij Haarlem voor jongens en meiden (5-11 jr). Je maakt een echte katapult, ontmoet kikkers, padden en kleine kruipende beestjes, proeft een madeliefje, maakt een natuurparfum.

Tijdens een avontuurlijke, speelse ontdektocht laten we kinderen de natuur ontdekken. Lekker buiten spelen, rennen, klimmen, klauteren en knutselen. Daar worden kinderen blij van. Het wordt een kinderfeestje om nooit meer te vergeten. De ene keer gaan we diersporen zoeken, (veilig) stokvechten, eten zoeken in de natuur. Andere keren gaan we camoufleren, hutbouwen, brandhout verzamelen, katapult maken, kleine beestjes en kikkers zoeken en/of een natuurparfum maken. De ideale combinatie van stoer, buiten, leerzaam en leuk.

Stokvechten dat doen jongens graag. Zo is het een uitdaging en redelijk veilig.

Katapult schieten, altijd een succes. Met een elastiek en een gevorkte stok knutsel je rap een katapult in elkaar. Munitie zoeken en de wedstrijd kan beginnen.

Oertijd feestje

Wil iets écht speciaals, boek dan een oertijd feestje. We maken een jager-verzamelaar hut, doen sluipoefeningen, maken een speer , reinigen water om te drinken, zoeken eetbare planten en maken vuur met een vuurboog.

 

Vuurboog, met wrijvingswarmte vuur maken, zonder lucifers.

 

Waar?

Bij voorkeur in de Amsterdamse Waterleidingduinen (ingang Oase -1e Leyweg 6 in Vogelenzang. Of ingang 't Panneland).

 

Ook kan het feestje bij:

Ingang Zandvoortse laan, bij de Duinrand pannenkoekenhuis.

Kennemerduinen (Zeeweg 12, Overveen). 
Landgoed Groenendaal in Heemstede.

 

Voor wie?

Voor stoere meiden en jongens van 5 tot 11 jaar oud.

 

Kosten?

Voor een feestje van 1,5 tot 2 uur, tot en met 8 kinderen €110,- Daarna € 8,- per kind extra.

Een oertijd feestje kost 50,- extra.

 

Praktisch

Bij regen is er ook van alles te beleven en kan het feestje gewoon doorgaan. Je kunt dan echter kosteloos annuleren.
Per feestje zijn minimaal twee ouders/begeleiders gewenst.
Trek in de zomer (vanaf eind april) bij voorkeur een lange broek en sokken aan ivm brandnetels.
Na afloop, in de avond de kinderen nakijken op teken is aan te bevelen.
Volwassenen en kinderen boven de 8 jaar betalen €1,50 entree. Er kunnen 5 personen zonder kosten op de groepskaart mee.
De ouders/begeleiders zorgen voor (een pakje) drinken en eventueel een snackje om in de pauze te nuttigen.
Michiel neemt verder alle materialen en een EHBO setje mee.

 

Boeken van een feestje

Stuur een mail met:

Uw naam, aantal & leeftijd van de kinderen, naam jarige, voorkeurslocatie en -datum en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouders aan het woord:

 

'We wilde je nog even laten weten dat we het een erg geslaagd feestje vonden in de duinen voor onze dochters. Ook de kinderen hebben genoten, we hoorde leuke reacties. Veel kinderen hadden het over de beestjes zoeken :) Ik heb ook twee moeders je gegevens gestuurd ze hebben interesse dus wie weet! Groetjes Sabrina'

'Het partijtje was bijzonder geslaagd, Floris heeft het heel erg leuk gevonden, dus nogmaals dank! Hartelijke groet, Helen'.

'Beste Michiel, We kijken terug op een zeer geslaagd feestje! Via de ouders hebben we al een aantal positieve reacties gehad'.

'Nogmaals bedankt voor de leuke en speelse wijze waarop je David zijn feestje hebt begeleid. Hartelijke groet, Ella en Hans'.


'Mijn complimenten voor een hele goeie middag met wilde jongens in het bos. Ze hebben allemaal erg genoten! Nogmaals dank. Babs'

 

Over Michiel:

Als kind hield ik van struinen. Lekker door de natuur met mijn pijl en boog, samen met m'n broertje avonturen beleven. Proberen duiven te schieten (lukte nooit), bramen plukken, bomen klimmen, regen, hagel of blaadjes vangen, verstoppertje, boompje verwisselen en ga zo maar door. Ik heb daar van genoten, heb er veel van geleerd en ben een natuurliefhebber geworden. 
Na mijn opleiding Natuur- en Milieukunde heb ik 12 jaar natuur / educatief werk gedaan bij de gemeente Amsterdam. Ik heb in die tijd heel veel groepen kinderen en volwassenen begeleid bij natuur activiteiten. Ik heb ook ervaring met BSO-groepen en schoolklassen. Alle partijtjes worden afgestemd op de interesses en behoeftes van de kinderen.

"Kinderen weer echt in contact brengen met de natuur - de zon op je gezicht, de wind in je haren, weg van de pc en de tv, naar buiten en in actie komen....daar doe ik het voor".

 

Contact


Michiel Schutte
Tel. 06 4250 3525
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderfeestjeindenatuurhaarlem is onderdeel van Jojamis yoga vakantie. KvK nummer 34329441 BTW nr. 130683425B01

Michiel is aangesloten bij het natuurfeestjes-netwerk natuuriseenfeest:

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------

Onderstaande informatie is bedoeld om de vindbaarheid van de pagina te verbeteren.

Kinderfeestje of partijtje

Is een feestje voor kinderen voor hun verjaardag. Ook was iets anders te vieren het kan een kinderfeestje dat wordt georganiseerd voor de keus zijn. Je hebt er een stuk minder werk aan, en vaak is het erg leuk. De professional weet namelijk waar hij mee bezig is. Michiel Schutte heeft veel ervaring met kinderfeestjes in de natuur.

 

Natuur

Natuur is in ieder geval buiten, in het bos, in de duinen, op het strand, in een park het is allemaal mogelijk. Natuur vind je overal. Het voordeel is dat er niets kapot kan gaan en dat kinderen zich vaak in hun element voor de natuur. Ze voelen zich thuis, en dat is niet zo gek want we hebben tenslotte als mens-soort vele duizenden jaren in de natuur geleefd in plaats van in een huis of in een school.

 

Haarlem

In de brede omgeving van Haarlem worden kinderfeestjes georganiseerd in de natuur. Vogelenzang, Overveen, Bloemendaal, Heemstede, Bennebroek en vele andere gemeenten ligt binnen het bereik. De waterleidingduinen zijn favoriet, Oase en Panneland. Je kunt met de fiets naar de duinen komen. Maar meestal is het meer praktisch om met één of twee auto's komen.