Haast en Yoga

HAAST

Ken je dat? Na het opstaan even snel je tanden poetsen voordat je de deur uit gaat en ondertussen de route op je mobiel zoeken. Daarna je schoenen aantrekken en je strikt je veters zo snel dat je het drie keer moet doen. Je stoot je en krijgt je fiets niet van het slot. …Haast. Er is zoveel te doen dat we alles soms tegelijk willen en dat zorgt voor een continue gevoel van onrust en spanning. Haast is de drang hebben om iets snel te doen, in de gauwigheid, met gejaagdheid en spoed. Je wordt er moe van en maakt fouten. Haast is het tegenovergestelde van aandacht, de tijd nemen. Haast tijdens de yoga is helemaal frustrerend. Haastige spoed is zelden goed. Wil je vandaag minder haast in je leven, volg dan eens de onderstaande stappen. Ik hoor graag of het voor je heeft gewerkt.

 

Herkennen

De belangrijkste en moeilijkste stap. Om te onthouden dat je je haast serieus neemt kun je ’s ochtends heel bewust een kastanje in je broekzak stoppen, of een H op je hand zetten. Dit helpt je te herinneren, zodat je af en toe even checkt of je haast hebt en je haast herkent.

 

Aandacht

Waar voel je de haast in je lichaam? Breng daar de aandacht naar toe. Let vooral op je buik, je schouders en je kaken.

 

Aanvaarden

Oke, er is nu haast. Laat het er maar zijn.

 

Smile

Glimlach naar jezelf, je hebt je haast opgemerkt en door hem te bekijken heb je wat afstand gecreëerd. Je bent niet meer je haast. Super!

 

Take a breath

Haal een keer diep adem, kijk hoe de haast nu voelt en ga weer verder met waar je mee bezig was.