Docenten

Michiel:

'Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, gelukkiger....en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich ook zo te voelen. Daar wilde ik meer van! Via vele leraren en twee docentenopleidingen heb ik me verder verdiept in Yoga en later Mindfulness meditatie. De opleiding tot vitaliteitscoach gaf me inzicht in de biomechanica en de werkzame principes achter yoga en meditatie. Ik geef ruim 10 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen. Yoga en meditatie geven me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn vitaliteit en innerlijke rust nemen door yoga en meditatie enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkiger van'.

Opleidingen

Raja Yoga instituut - docentenopleiding (Ajita)

Saswitha - Hatha- en bedrijfsyoga docentenopleiding (Diana Plenckers)

Silva Mindcontol

Chivo vitaliteitscoach

Trainingen Mindfulness (MBCT)  en Vipassana meditatie bij Vipassana Haarlem

(o.a. van Ger Schurink, Ria Kea, Joost van den Heuvel Rijnders)

 

Marion

Dru Yoga Docent met veel ervaring.

Hoe maken we balans in ons leven?
Met aandacht naar ons lichaam, gaan we op onderzoek uit.
We leren vrijer en dieper te ademen.

Accepteer wat je lichaam je aangeeft, dan wordt onze mind kalmer.

Goed zitten, staan, lopen is een extra aandachtsfactor.
Naast de oefeningen zijn rustpunten, een belangrijk onderdeel van de les.
Wil je deze uitdaging aangaan, kom dan naar een proefles.
Laten we met elkaar op verkenningstocht gaan...

 
 

 

 

Ilse

Yoga nodigt mij uit om in het hier en nu te zijn. Een stap op de plaats te nemen en op een milde manier waar te nemen hoe het met mijn lichaam en geest gesteld is. Yoga inspireert me om bewust te blijven. Het houdt mij 'wakker' in plaats van weg te glijden in de waan van de dag, slachtofferschap of te reageren op de automatische piloot met ooit eens ingesleten gedrag dat allang niet meer bij mij past. Ik word er een vriendelijker en krachtiger mens van en dat heeft natuurlijk ook direct een uitwerking op mijn omgeving! Het brengt me meer in balans en ik functioneer uiteindelijk beter. 

 Ilse - Holistische massagetherapeut (Holos) en -docent. Metta en focussen specialist.

Lucia

Lucia Ten-Jet-Foei van Praktijk AOT voor Adem- en Ontspanningstherapie en Yoga trainingen geeft yoga voor alle leeftijden met aandacht voor voelen, ontspannen bewegen, versterken van de hara-adem, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Speciale aandacht voor nek, schouders, bekken en rug.

Van mijn eerste hatha yogalerares begreep ik dat mijn rug zo stijf was als een plank. De basis voor lichaamsbewustwording werd die dag gelegd. Het was pas tijdens mijn ontmoeting met Masahiro Oki sensei, grondlegger van Okido Yoga, dat ik mij bewuster werd van de onderlinge relaties van het lichaam, van de invloed van houding, adem en beweging op mijn denken, mijn stemming en mijn omgeving.

Via Jyoti Kafiluddi (Yoga Niketan Suriname) kwam ik in contact met Swami Rama die mij stimuleerde yogadocent te worden. In mijn yogalessen ontmoette ik cursisten met fysieke en mentale klachten, die moeite hadden de yogahoudingen op ontspannen wijze te doen. Om deze reden en vanuit een persoonlijke interesse besloot ik bij dr. J.J. van Dixhoorn, arts en opleider, de Leergang Adem- en Ontspanningstherapie te volgen.

Ik heb voorts diverse trainingen gevolgd op het gebied van o.a. co-counseling, Finger-Hand Yoga massage (O. Tatsumura sensei) en meditatie. 
Meditatietrainingen bij Okuda Roshi, Jyoti Kafiluddi, dr. Nath Mal Tatia en Raoul Destree. 
Lerarenopleiding en driejarige nascholing Okido Yoga Nederland.

Na zoveel jaren van leren en ervaren, besef ik steeds weer: ”de methode aanpassen aan wie je voor je hebt; geef dat wat op dat moment nodig is!”

Foto

Lucia Ten-Jet-Foei